Liefdeloze lopende band

De Franse filmfabriek van Luc Besson, EuropaCorp, heeft al heel wat ellende over de hoofden van bioscoopbezoekers uitgestort. Kort na de niet-leuke maffiakomedie The Family met Robert De Niro en Michelle Pfeiffer wist hij weer een grote ster in zijn nadagen te strikken voor een onbenullige genre-exercitie. In 3 Days to Kill speelt Kevin Costner een geheim agent die ongeneeslijk ziek blijkt te zijn, en daarom terugkeert naar zijn in Parijs neergestreken gezin in de hoop de banden te herstellen met zijn ex-vrouw (Amber Heard) en puberdochter (Hailee Steinfeld). Gelukkig is er ook nog een in latex gehulde geheim agente die hem een uitweg biedt: een experimenteel medicijn dat zijn leven kan rekken, mits hij een aantal slechteriken omlegt. Wat volgt zijn tenenkrommende pogingen om met zijn dochter in het reine te komen met fietslessen aan de voet van de Sacre Coeur, genante pogingen tot humor met die gekke Fransen, en uitgekauwde plotontwikkelingen. Costner heeft zijn charisma nog. Dat maakt het extra treurig om hem in dit liefdeloos in elkaar geflanste lopendebandwerk te zien.

    • Peter de Bruijn