Kunst markt

Wat Foto van Viviane Sassen (1972) uit 2011, getiteld Belle Bishubo , 50×60 cm, nummer 3 van de oplaag van acht exemplaren. Op 23 maart te koop bij de benefietveiling van de stichting Young in Prison bij Christie’s, Corn. Schuytstraat 57 in Amsterdam. Kijkdagen t/m zat 10-17 uur.

Bijzonderheid Meer dan tachtig bekende Nederlandse fotografen doneerden een werk voor de zesde YiP Art-veiling. De opbrengst komt ten goede aan creatieve projecten voor kinderen in jeugdgevangenissen wereldwijd. Op de kijkdagen zijn ook foto’s te zien gemaakt door kinderen in een Malawische jeugdgevangenis.

Goede koop? Martin Rogge, eigenaar van Flatland Gallery in Amsterdam en ambassadeur van YiP: „Er zijn zoveel veilingen voor het goede doel. Fantastisch dus dat opnieuw zoveel fotografen van naam werk wilden afstaan. De marktprijzen van Viviane Sassen liggen tussen de 2.500 en 5.000 euro per afdruk. Ik hoop op een heel goede opbrengst.”