kort

Sites

Programmeerscholen

4

Leer programmeren! Dat is de boodschap die je de laatste jaren om je oren krijgt geslagen. Al is dat het laatste wat je doet, zorg dat je Javascript, Python, CSS, PHP of iets anders leert. Zelfs de burgemeester van New York nam zich in 2012 voor om te leren programmeren via codeacademy.com, want daar wordt het je wel heel gemakkelijk gemaakt. Als een soort kleuterschool voor programmeurs zijn er snel te behalen doelen en beloningen. Maar moet je echt leren programmeren? Het is superhandig, vergroot de kansen op een baan flink, maar werkt alleen als je het echt kunt toepassen. Leer in ieder geval de basis en ga dan naar github.com, waar programmeurs samen de leukste programma’s, apps en andere dingen maken die je gratis kunt gebruiken en met je basiskennis waarschijnlijk ook kunt aanpassen. Je voelt je, als dat lukt, zo trots als een programmeur met zeven bitcoins.