kort

Rapper Hozny

‘Walgelijke’ video //

Wilders doet aangifte wegens dreigrapvideo

PVV-leider Geert Wilders gaat aangifte doen in verband met de videoclip waarin rapper Hozny hem ontvoert en met vuurwapens bedreigt. Dat maakte hij gisteren bekend. Wilders spreekt van een „ziekelijk en walgelijk” filmpje. Dat er een pistool tegen je hoofd wordt gehouden dat afgaat is „te ziek voor woorden.” Ook vertelde Wilders dat het dreigingsrisico voor hem onlangs is verhoogd. Hij heeft enkele weken geleden te horen gekregen dat er „concreet mensen achter hem aanzitten”. Dat vindt Wilders nog erger dan het filmpje, zei hij.

Voetbal //

Frank Rijkaard wordt nooit meer coach

Frank Rijkaard beëindigt zijn carrière als voetbalcoach. Dat schrijft Voetbal International deze week. De 51-jarige Amsterdammer zat al een jaar zonder club. Zijn carrière als hoofdcoach begon in 1998, toen hij het Nederlands elftal onder zijn hoede kreeg. In 2002 was hij de eerste trainer die met Sparta degradeerde. Vier jaar later won hij de Champions League met Barcelona, waarna hij een minder succesvolle periode kende bij Galatasaray en het nationale elftal van Saoedi-Arabië. Tegen Voetbal International zei hij dankbaar te zijn „voor alles wat ik heb bereikt in het voetbal, maar nu ga ik liever andere dingen doen en naar wedstrijden kijken of een beetje napraten. Ik heb in elk geval geen zin tot mijn zestigste op een veld te staan.”

Kernwapens //

Tweede Kamer wil af van atoombommen

Het kabinet moet zich in NAVO-verband inzetten voor de beëindiging van de Nederlandse kernwapentaak. Dat staat in een voorstel van D66 waar een meerderheid van de Tweede Kamer gisterenmee heeft ingestemd. Het is een publiek geheim dat Nederland een van de NAVO-landen is met een kernwapentaak. Dat houdt in dat in Nederland Amerikaanse atoombommen liggen opgeslagen. De Tweede Kamer wil af van die bommen. Het kabinet weigert daar tot nu toe op in te gaan, omdat het niet wil bevestigen dat er in Nederland atoombommen liggen.

    • Novum
    • NRC