Fris vanaf vrijdag

We kunnen nog een dag genieten van het zonnige en warme lenteweer want vanaf vrijdag wordt het frisser en valt er eindelijk weer regen van betekenis. Donderdag is nog een zonovergoten en warme lentedag. Tussen een hogedrukgebied boven de Balkan en een depressie bij IJsland heerst een warme zuidelijke luchtstroom. De zon schijnt volop, temperaturen lopen van 14 tot 17 graden langs de kust en 18 tot 21 graden landinwaarts, met de hoogste temperaturen in het zuidoosten van het land. De zuidelijke wind is wel krachtig, aan zee windkracht 6.

In de nacht naar vrijdag gaat het regenen, overdag gevolgd door buien afgewisseld met zonneschijn. In het weekend is er vervolgens een mix van bewolking, zon en een aantal maartse buien. Het kwik blijft deze dagen steken rond 11 graden.