Geen vervolging van ziekenhuis in zaak arts Ernst Jansen

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat niet over tot vervolging van de voormalige bestuurders en het ziekenhuis in Enschede waar de tot drie jaar cel veroordeelde ex-neuroloog Ernst Jansen tot eind 2003 werkte. Onderzoek naar bestuur en ziekenhuis heeft geen strafbare feiten opgeleverd, volgens het OM. Bestuurders wisten tot het vertrek van Jansen niet dat hij bij veel patiënten een onjuiste diagnose had gesteld. Zij gingen uit van enkele op zichzelf staande incidenten. Ex-patiënten zijn teleurgesteld over het besluit, laat letselschade-expert Yme Drost weten die hen vertegenwoordigt. Zij deden aangifte tegen het ziekenhuis en de bestuurders. Eerder al is een van de ex-ziekenhuisbestuurder berispt door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg voor zijn optreden in de zaak. Twee anderen gingen vrijuit. (NRC)