De Nederlandse gamemakers van morgen

Tijdens de Game Developers Conference worden vannacht prijzen uitgereikt voor aanstormende gameontwikkelaars // Drie teams met een Nederlands tintje dingen mee naar de IGF-Awards voor studenten

Deze week is in San Francisco de Game Developers Conference, ’s werelds grootste bijeenkomst van spellenmakers. Onderdeel daarvan is het Independent Games Festival, een showcase voor onafhankelijk gemaakte games, waaraan ook prijzen vastzitten. Bij gebrek aan een ‘serieus te nemen spellen-Oscar’ zijn de IGF-Awards misschien wel de interessantste gameprijzen, waar de wereld kennis kan maken met aanstormend talent. Zeker in het geval van de studentenprijs; dit zijn de gameauteurs van morgen. Interessant genoeg hebben drie van de acht nominaties – die vannacht horen of ze gewonnen hebben – in deze categorie dit jaar banden met Nederland.

    • Niels `t Hooft