Chelsea en Real bij beste acht in Europa

Chelsea en Real Madrid hebben zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Real was thuis met 3-1 te sterk voor Schalke 04, waarvan het uit al met 6-1 had gewonnen. Chelsea won thuis met 2-0 van Galatasaray. De heenwedstrijd was geëindigd in 1-1.

Chelsea houdt vooralsnog de Engelse eer hoog in de Champions League. Eerder deze ronde werden Manchester City en Arsenal al uitgeschakeld. Vanavond speelt Manchester United thuis tegen Olympiakos Piraeus; de ploeg van spits Robin van Persie moet een 2-0 achterstand goedmaken.

Gisteravond maakte de Kameroener Samuel Eto’o na vier minuten de eerste treffer voor Chelsea. De 33-jarige spits schoot de bal onder de handen van de Uruguayaanse doelman Fernando Muslera door. Kort voor rust scoorde verdediger Gary Cahill het tweede doelpunt. Middenvelder Wesley Sneijder deed de hele wedstrijd mee bij Galatasaray, maar kon geen rol van betekenis spelen.

De winst van Real Madrid betekende een unieke prestatie voor trainer Carlo Ancelotti. De Italiaan is de eerste coach die met vijf verschillende clubs de kwartfinale van het kampioenenbal heeft bereikt. Eerder deed hij dat al met AC Milan, Juventus, Chelsea en Paris Saint-Germain.

Real kwam na twintig minuten op voorsprong dankzij de Portugese aanvaller Cristiano Ronaldo, op aangeven van de Welshe flankspeler Gareth Bale. Na een half uur maakte Schalke gelijk, door een van richting veranderd schot van verdediger Tim Hoogland. Ronaldo maakte een kwartier voor tijd de 2-1 en raakte een minuut later de lat, waarna Alvaro Morata de bal in het doel kon tikken. Met zijn twee doelpunten kwam de Portugees op dertien treffers in dit Champions League-seizoen, een persoonlijk record. Hij is nog één treffer verwijderd van het algemene record van de Argentijnse Barcelona-aanvaller Lionel Messi.

Bij Schalke speelde Klaas-Jan Huntelaar de wedstrijd niet uit. De pas van een blessure herstelde spits werd halverwege gewisseld met het oog op de eindfase in de Bundesliga.