Waar zwemt Lydia?

Lydia is een grote witte haai die op dit moment vanaf de Amerikaanse westkust richting het Verenigd Koninkrijk zwemt. Zij werd een jaar geleden aan de Amerikaanse kust gevangen. Wetenschappers rustten haar uit met een zender, om zo de bewegingen van de haai in kaart te brengen.

En wat blijkt: Lydia laat de wetenschap versteld staan. Ze is de eerste mensenhaai waarvan bekend is dat ze, aan deze kant, de Atlantische Oceaan overbrugt. Waarom Lydia daar zwemt? Precies weten we het niet. Biologen die haar volgen vermoeden dat ze zwanger is. Ze zou in de Middellandse zee willen bevallen.

Door alle media-aandacht heeft Lydia nu ook een eigen Twitteraccount. Het is niet duidelijk wie de tweets verstuurt, maar de mensen achter @LydiatheShark1 kletsen niet gewoon over koetjes en kalfjes; volgers worden ook op de hoogte gehouden van de locatie van de haai.