Vlaamse Polare-winkels maken doorstart onder de naam De Slegte

Logo van boekhandel De Slegte.
Logo van boekhandel De Slegte. ANP PHOTO KOEN SUYK

De acht Vlaamse filialen van boekhandelketen Polare maken een doorstart onder de naam De Slegte. Dat weet Boekblad. De vorige eigenaar, Jan Bernhard de Slegte, heeft de Vlaamse boekwinkels teruggekocht.

Het gaat om winkels in Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen, Brugge, Aalst en Hasselt. In een persbericht zegt De Slegte-woordvoerder Kris Landuyt weer terug te gaan naar de kern van de boekhandel, ramsj-verkoop:

“Omdat we nu niet meer van een Nederlands hoofdkantoor en centraal gestuurde inkoopafdeling afhangen, zullen we wat betreft ramsj- en voordeelboeken sneller kunnen inspelen op de wensen van onze klanten. Interessante boeken aan interessante prijzen, dat was en blijft het motto van De Slegte.”

Daarnaast zullen de winkels ook nieuwe boeken blijven verkopen. De Nederlandse filialen van De Slegte staan verder los van de Vlaamse doorstart.