The Rolling Stones annuleren concert na dood vriendin Jagger

Mick Jagger enL’Wren Scott Foto AFP

Een concert van The Rolling Stones in Perth (Australië) is afgezegd vanwege de dood van de vriendin van Mick Jagger, de modeontwerper L’Wren Scott (49). Scott, met wie Jagger sinds 2001 een relatie had, werd maandagochtend dood aangetroffen in haar appartement in New York. Waarschijnlijk heeft ze zelfmoord gepleegd door zich op te hangen.

L’Wren Scott groeide als Luann Bambrough op bij adoptieouders in Utah, en werkte als model in Parijs voordat ze naar Californië verhuisde en celebritystylist werd. In 2006 begon ze de modelijn die haar eigen naam droeg. Ze begon ermee, zo zei ze, omdat het haar door lengte (1,92 meter) moeilijk was goed passende kleding te vinden.

Scott maakte elegante, flatteuze, vrij klassieke kleren, die geprezen werden om de pasvorm. Filmster Nicole Kidman droeg haar jurken, evenals Mad Men-ster Christina Hendricks en Sarah Jessica Parker. Michelle Obama werd eveneens een aantal maal gefotografeerd in haar ontwerpen. Scott showde haar collecties in New York en later in Londen en ging samenwerkingen aan met merken als Banana Republic en Lancôme, en lanceerde parfum en een tassenlijn.

Afgelopen februari annuleerde Scott haar show omdat ze productieproblemen zou hebben, al toonde ze haar collectie een paar weken later wel in kleine kring in haar showroom in Parijs. Volgens de Britse Daily Mail verkeerde haar label in financiële problemen. Scott zou erom bekend staan dat ze geen financiële steun accepteerde van Jagger.

Of de rest van de tournee van The Rolling Stones wordt voortgezet is niet duidelijk. De groep staat op 7 juni als hoofdact geprogrammeerd op Pinkpop. (NRC)