Rolling Stones annuleren tournee vanwege dood vriendin Jagger

The Rolling Stones annuleren hun tournee in Australië en Nieuw-Zeeland vanwege de dood van de vriendin van Mick Jagger, L’Wren Scott. Dat heeft de band vanavond op de eigen site bekendgemaakt. Gisteren werd bekend dat Scott dood was gevonden in haar appartement in New York.

Mick Jagger, Keith Richards en Charlie Watts in actie tijdens een optreden van de Stones vorige maand in Tokio. Foto AP / Shizuo Kambayashi

The Rolling Stones annuleren hun tournee in Australië en Nieuw-Zeeland vanwege de dood van de vriendin van Mick Jagger, L’Wren Scott. Dat heeft de band vanavond op de eigen site bekendgemaakt. Gisteren werd bekend dat Scott dood was gevonden in haar appartement in New York.

In de verklaring van de band staat dat de Stones “bedroefd en teleurgesteld” zijn te moeten aankondigen dat de rest van hun tournee door Australië en Nieuw-Zeeland uitgesteld wordt wegens de dood van Scott:

“Mick, Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood willen al hun fans danken voor hun steun in deze moeilijke tijd en hopen dat zij de reden van deze bekendmaking volledig zullen begrijpen.”

De Stones hopen de concerten die nu komen te vervallen op een later moment te kunnen geven. Vanochtend werd al bekend dat de show van vanavond in het Australische Perth niet zou doorgaan.

Jagger kan dood Scott nog moeilijk bevatten

Mick Jagger reageerde vandaag via Facebook voor het eerst op het overlijden van zijn vriendin, die hoogstwaarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd. “Ik kan nog steeds moeilijk bevatten dat mijn geliefde en beste vriend haar leven op zo’n tragische manier kon beëindigen”, schrijft Jagger:

“We hebben samen veel prachtige jaren gekend en hadden een geweldig leven voor onszelf gecreëerd. Ik ben ontroerd door het eerbetoon dat mensen aan haar hebben gebracht en de persoonlijke steunbetuigingen die ik heb ontvangen. Ik zal haar nooit vergeten.”

Stones in juni naar Pinkpop

Vorige week werd na maanden van speculatie bevestigd dat de Stones begin juni op Pinkpop zullen optreden. Als gevolg van die bevestiging raakten kaarten voor Pinkpop afgelopen weekend in recordtijd zo goed als uitverkocht. Of de dood van Scott gevolgen heeft voor het optreden van de band in Landgraaf, is nog niet duidelijk.

    • Pim van den Dool