Slachtoffer SXSW-ongeluk krijgt privéconcert aan ziekenhuisbed

Het tragische ongeluk van vorige week plaatsvond op SXSW heeft drie levens geëist. Tientallen mensen raakten gewond, onder wie de achttienjarige Mason Endres. Ze miste het concert van Jared and the Mill, maar de band hield een extra concert aan haar ziekenhuisbed.

Het tragische ongeluk dat vorige week plaatsvond op het festival South by Southwest (SXSW) heeft al drie levens geëist. Daarnaast raakten er tientallen mensen gewond, onder wie de achttienjarige Mason Endres. Ze miste het concert van Jared & The Mill, waarop de band een extra extra concert gaf aan het ziekenhuisbed van Endres.

Op donderdag reed een 21-jarige man onder invloed van alcohol met zijn auto hard in op een groep bezoekers van SXSW. De verwondingen van Endres zijn ernstig: een slagader is doorgesneden, ze heeft een breuk in haar dijbeen, neus en wervelkolom, en bovendien een hersenschudding.

Folkband Jared & The Mill is een van haar lievelingsbands. Vlak voor hun concert sprak Endres nog kort met de bandleden, en zodra ze hoorden van haar verwondingen besloten de leden haar wat troost te bieden door haar te bezoeken voor een muzikaal optreden. De monitor die haar hartslag in de gaten houdt toonde het enthousiasme van Endres toen de bandleden aan haar bed stonden, zo merkte haar vader op. Bekijk dit hartverwarmende bezoek:

South by Southwest is een festival dat sinds 1987 jaarlijks in de lente wordt gehouden in Austin (Texas) in de Verenigde Staten. Van oorsprong bevat het festival muzikale optredens, sinds 1994 is het uitgebreid en bevat het festival ook interactieve media en films.

    • Annemarie Coevert