Niet voor vegetariërs

Vergeet dat irritante alarmgepiep van je smartphone in de vroege ochtend. ‘Wake up and smell the bacon!’ Met de gelijknamige app van voedselfabrikant Oscar Mayer worden gebruikers prettig wakker: met het geluid én met de geur van gebakken spek in de koekenpan. Alsof het elke ochtend weekend is. Althans, voor niet-vegetariërs. Oscar Mayer Wake Up & Smell the Bacon is een simpele alarm-app. De vormgeving is grappig en elegant: de klok is een koekenpan en bij het afgaan van het alarm verschijnt sappig spek op de voorgrond van je smartphone.

Uiteraard is de app meer een gimmick dan een serieuze toevoeging, al maakt de geurfunctie de wekker bijzonder. Oscar Mayer Wake Up & Smell the Bacon is gratis te downloaden in de Apple-store. Het component dat de gebakken spekgeur verspreidt is nog niet vrij verkrijgbaar. Wel is ‘ie te winnen voor Amerikaanse gebruikers.