Na 36 jaar nieuw kinderboek over ‘Pinkeltje’

Na 36 jaar wordt de beroemde kinderboekenserie ‘Pinkeltje’ van Dick Laan (1894-1973) weer nieuw leven ingeblazen, weet nu.nl. Uitgeverij Unieboek denkt al na over meer delen. Tussen 1939 en en 1977 verschenen er in totaal 29 delen over de avonturen van de kabouter Pinkeltje. En 36 jaar na het laatste deel, Pinkeltje: het verhaal van

Na 36 jaar wordt de beroemde kinderboekenserie ‘Pinkeltje’ van Dick Laan (1894-1973) weer nieuw leven ingeblazen, weet nu.nl. Uitgeverij Unieboek denkt al na over meer delen.

Tussen 1939 en en 1977 verschenen er in totaal 29 delen over de avonturen van de kabouter Pinkeltje. En 36 jaar na het laatste deel, Pinkeltje: het verhaal van de film (1978), verschijnt nu Pinkeltje in de Efteling, waarin de kabouter ronddwaalt in het Nederlandse pretpark De Efteling.

Uitgeverij Unieboek wil niet bekendmaken wie het nieuwe Pinkeltje-boek, gemaakt door Studio Dick Laan, geschreven heeft. Wel heeft de uitgever laten weten over meer delen na te denken.

Generaties Nederlandse kinderen groeide op met de populaire Pinketje-verhalen. Alleen al van het eerste deel uit de kinderboekenreeks, De avonturen van Pinkeltje, werden 3 miljoen exemplaren verkocht.