Mediabedrijf Novamedia neemt Polare Amsterdam over

Exterier van boekwinkel Selexyz.
Exterier van boekwinkel Selexyz. ANP KOEN VAN WEEL

Mediabedrijf Novamedia neemt Scheltema over uit de boedel van Polare Amsterdam, weet Boekblad. Novamedia nam in korte tijd al uitgeverij Nieuw Amsterdam/Wereldbibliotheek en boekenclub ECI over.

Directeur communicatie van het mediabedrijf Martijn van Klaveren noemt de overname in een persbericht ‘een prachtige kans’ en een mogelijkheid om hun boekenliefde te delen met ‘de mensen die het ouwe trouwe Scheltema hebben gemist.’

Meerdere partijen interesse in Scheltema

Hij ziet de verwerving van Polare Amsterdam verder als een ‘prachtige aanvulling’ op de overnames van uitgeverij Nieuw Amsterdam/Wereldbibliotheek en boekenclub ECI.

Ook de Noord-Hollandse boekhandelketen Stumpel heeft geprobeerd Polare Amsterdam over te nemen. Volgens Boekblad had de keten een bod voorbereid op zowel Scheltema als Polare Almere.

Ook andere Polare-vestigingen maken doorstart

Vandaag en gisteren was er ook goed nieuws voor andere Polare-filialen. De Groningse boekhandel Van der Velde gaat de Groningse vestiging van Polare overnemen.

Acht Vlaamse vestigingen maken een doorstart onder De Slegte. En de Rotterdamse vestiging zal, onder de oude naam Donner, een doorstart maken. Polare-vestigingen in Arnhem en Maastricht zouden op het punt staan overgenomen te worden.