Leven in de ruimte

Wat gebeurt daar toch, hoog boven ons hoofd, in het Internationale Ruimtestation (ISS)? National Geographic gaf onlangs een kijkje in het astronautenleven in het twee uur durende én live uitgezonden Live From Space.

Bij deze special hoort de gelijknamige website die de bewegingen van het ISS in kaart brengt. Op website is in real-time te zien waar het ruimtestation zich bevindt.

De kaart koppelt tegelijkertijd de belangrijkste social media-gebeurtenissen aan de baan van het ISS. Ook geeft de website informatie over het betreffende land. Zo zijn de populairste YouTube-filmpjes te zien en blijken veel gebruikers van Foursquare in te checken bij het Italiaanse restaurant Pizza Roma in Riyad.

Op Live From Space is daarnaast veel aandacht voor het ruimtestation zelf. Zo kun je ruimtefoto’s bekijken of terugblikken naar de uitzending van afgelopen vrijdag.