kort

Foto ANP

Buchmesse

Nederland en Vlaanderen gastland

Nederland en Vlaanderen zullen eind 2016 gastland zijn op de Frankfurter Buchmesse: de grootste en belangrijkste boekenbeurs ter wereld. De laatste keer dat Vlaanderen en Nederland hier gezamenlijk gastland waren, was in 1993. Jet Bussemaker, minister van Cultuur, hoopt dat net als in 1993 de boekenbeurs in 2016 voor een opleving van de Nederlandse literatuur in het buitenland zal zorgen.

Waterschappen

Schultz gaat tegen regeerakkoord in

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur, VVD) wil af van de afspraken uit het regeerakkoord om de waterschappen op te heffen. „Ik ga er niks mee doen. Als iets goed is, moet je er niet aan morrelen”, zei ze gisteren in een interview met NRC Handelsblad. Het kabinet wilde de taken van waterschappen onderbrengen bij de nog te vormen vijf landsdelen: de opvolgers van de huidige twaalf provincies.

Den Haag

Uitbraak mazelen

In de regio Den Haag is mazelen uitgebroken. Dat zegt de GGD Haaglanden. Twee volwassenen en vijftien kinderen hebben de ziekte. In elk geval één baby belandde doodziek in het ziekenhuis nadat hij op de crèche was aangestoken. Hij maakt het nu goed. De GGD ziet nog geen aanleiding om baby’s vervroegd te vaccineren, zoals gebeurde in andere plaatsen waar het afgelopen jaar mazelen uitbrak.

41,7

jaar. Dat is de gemiddelde leeftijd van de werkzame beroepsbevolking in Nederland nu. Sinds 2003 steeg die leeftijd met iets meer dan tweeënhalf jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vorig jaar waren er voor het eerst meer vijftigers dan dertigers aan het werk. Hieruit blijkt dat de arbeidsmarkt vergrijst.

    • Novum
    • NRC