kort

Foto Anp

Pinkpop //

Optreden Stones onzeker na tragedie

Jan Smeets heeft geen idee of de dood van de vriendin van Mick Jagger gevolgen heeft voor het optreden op Pinkpop. De Pinkpop-baas zei gisteravond tegen de Limburgse omroep L1 dat hij nog geen officieel bericht heeft ontvangen van het management van de rockers. L’Wren Scott, die sinds 2001 samen was met Jagger, werd gisteren dood gevonden. De modeontwerper pleegde vermoedelijk zelfmoord en zou zich aan een sjaal hebben opgehangen. De rockband maakte woensdag bekend op 7 juni op te treden op het festival in Landgraaf. Smeets verwacht niet dat de rouwperiode van Jagger slechts drie maanden zal duren en dat het ‘lijdzaam afwachten’ wordt tot er meer bekend is.

Donner //

Polare Rotterdam maakt doorstart

De Rotterdamse vestiging van de failliete keten Polare maakt een doorstart. Dat hebben de medewerkers van de winkel laten weten. De boekwinkel zal verdergaan onder de oude naam: Donner. Wel verhuist de winkel naar een andere locatie. De curator heeft de winkel verkocht aan het lokale management. Dat gebeurde na een crowdfundingactie van vijf medewerkers op internet. Ze willen 250.000 euro ophalen voor een doorstart. De teller staat nu op bijna 135.000 euro. Uiteindelijk moet een coöperatie worden opgericht waarbij de inleggers een aandeel in de winkel krijgen.

Studenten //

Bezetting VU stopgezet na akkoord

Ruim zes dagen lang bezetten tientallen boze studenten van de studie Aard- en Levenswetenschappen een deel van het universiteitsgebouw van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Nadat er gisteren een akkoord kwam met het college van bestuur van de VU werd de bezetting stopgezet. De groep studenten noemden zichzelf ‘Actiegroep Titanic’. Ze waren bang dat door de geplande bezuinigingen van de universiteit de kwaliteit van hun opleiding minder zou worden. Met het bestuur van de school heeft de actiegroep nu afspraken gemaakt die oplossingen moeten bieden.

    • Novum
    • NRC