hete hangijzers

None

Verkiezingsnieuws

Ronselen //

Mogelijk ook bij bejaarden in Bergen

Mogelijk zijn er stemmen geronseld in een Bergens bejaardentehuis. De instelling onderzoekt de zaak en de gemeente wacht de uitkomst daarvan af. De zus van lijsttrekker Janina Luttik-Swart van de partij Kies Lokaal werkt in het verzorgingstehuis en zou stempassen van bewoners hebben verzameld. Maar dat is „absoluut niet waar”, zegt collega-lijsttrekker Else Trap. „Haar zus heeft enthousiast een poster opgehangen en bij mensen een soort ansichtkaart van de partij in de brievenbus gedaan”, zegt Trap. „Er is geen sprake van het innemen of verkrijgen van stempassen. Dit is een storm in een glas water.”

Benadeeld //

Bert Kollen woont dus niet in Middelburg

Bert Kollen, kandidaat-raadslid voor het CDA in de gemeente Middelburg, voelt zich benadeeld. Kollen woont al dertig jaar in Sint Laurens, maar op het stemformulier van de gemeenteraadsverkiezingen staat Middelburg als zijn woonplaats vermeld. Dat komt doordat daarbij de postcode-indeling bepalend is. En daarin valt Sint Laurens onder Middelburg. Volgens Kollen – nummer zeven op de CDA-lijst – heeft zijn partij er bewust voor gekozen uit alle dorpen kandidaten te selecteren. „Dat de bewoners van Sint Laurens niet op het stemformulier kunnen zien welke kandidaat afkomstig is uit Sint Laurens vind ik ronduit nadelig voor mij.”

Foute pamfletten //

Niet alles mag op een verkiezingsbord

De gemeente Kollumerland heeft maandagochtend in zeker vier dorpen pamfletten van de verkiezingsborden verwijderd. Op een van de pamfletten viel te lezen: ‘L. Bijleveld (CDA) en M. v/d Molen (CU) innen 1000den euro’s van bijna failliet VCBO Kollumerland.’ En op een ander: ‘L. Bijleveld (CDA) en M. v/d Molen (CU) plukken kale kip VCBO Kollumerland.’ Het duo zat in het bestuur van scholenkoepel VCBO Kollumerland. In 2012 traden ze af, maar een oud-lid van de medezeggenschapsraad wil dat ze hun vergoedingen terugbetalen.

Bidden //

Voor de bloei van Ede

In Ede wordt voorafgaand aan de verkiezingen vanavond gebeden. De bijeenkomst wordt door verschillende kerken voorbereid. In het verleden waren er bidstonden op de avonden voorafgaand aan landelijke, Europese en gemeenteraadsverkiezingen. De bijeenkomst heeft als thema: ‘Bid tot de Heer voor Ede en zet je in voor haar bloei.’

    • Novum
    • PZC
    • leeuwarder courant
    • edestad.nl