Feest voor stripboekuitgever

Het jaar 2014 is het jaar van Marvel Comics. Niet alleen omdat de stripboekuitgever vier grote superheldenfilms in de bioscoop heeft (waaronder Captain America: Winter Soldier en The Amazing Spider-Man 2). Nee, de stripboekuitgever viert ook een 75-jarig jubileum.

In oktober 1939 kwam Marvel Comics #1 uit; toen nog onder uitgever Timely. Dit leidde uiteindelijk tot het ontstaan van iconen in de wereldwijde populaire cultuur, zoals De Hulk of Spider-Man. Marvel wil de komende maanden uitpakken met beeldmateriaal en extra’s voor de lezers. Hoe dat eruit gaat zien, is nog niet bekend. Wel belooft deze teaser veel goeds voor de fans. Overigens kan concurrent DC Comics nog roet in het eten gooien; hun Batman bestaat in mei 75 jaar. Die duistere misdaadbestrijder laat zich natuurlijk niet zomaar in de hoek zetten door wat bonte felgekleurde maillots van X-mannen en Wrekers.