De nepstem van Clooney

Hoe voelt het om George Clooney te zijn? Vraag dat maar aan een Duitse acteur, een Japanse advocaat en een Braziliaanse dokter. Zij vertolken Clooneys vertolken in nagesynchroniseerde Hollywoodfilms .

Dat is wat de Amerikaanse filmmaker Paul Mariano in Being George Clooney wil laten zien. Deze (nog te maken) documentaire gaat over de humoristische stemmenindustrie. Veel bioscoopbezoekers kennen de echte stem van Clooney niet, maar wel die van zijn lokale ‘alter ego’.

Daarnaast toont Mariano in zijn documentaire de buitenlandse markt, die voor Hollywood steeds belangrijker wordt. Hij laat zien dat grote productiehuizen steeds meer rekening moeten houden met de reacties van het publiek in Pakistan of China. Via het Twitteraccount van Being George Clooney blijven volgers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de documentaire.