Chelsea en Real Madrid door naar kwartfinale

Zowel Chelsea als Real Madrid hebben vanavond de kwartfinale van de Champions League bereikt. Na de 6-1 uitzege in Duitsland werd Schalke 04 vanavond ook in Santiago Bernabeu op een nederlaag getrakteerd. De thuisploeg won met 3-1. De ploeg van Chelsea-trainer Jose Mourinho won thuis met 2-0 van Galatasaray.

Galatasarays Didier Drogba (links) en Chelseas Cesar Azpillicueta tijdens de wedstrijd vanavond. Foto EPA / Gerry Penny

Zowel Chelsea als Real Madrid heeft vanavond de kwartfinale van de Champions League bereikt. Na de 6-1 uitzege in Duitsland werd Schalke 04 vanavond ook in Santiago Bernabeu op een nederlaag getrakteerd. De thuisploeg won met 3-1. De ploeg van Chelsea-trainer Jose Mourinho won thuis met 2-0 van Galatasaray.

Hoewel de uitslag van de heenwedstrijd een voorbode leek te zijn voor een spannende return, viel dat in de praktijk tegen. Al na vier minuten kwam Chelsea op voorsprong dankzij Samuel Eto’o. De ervaren spits schoot de bal met een diagonaal schot onder de handen van doelman Fernando Muslera door.

Nog voor rust deelde Chelsea de genadeklap uit. Nadat Muslera een kopbal van John Terry nog ternauwernood wist te keren, was hij kansloos op een schot van dichtbij van Gary Cahill. Galatasaray, met de vanaf de linkerflank anoniem acterende Sneijder, kon daar ook in de tweede helft weinig tegenoverstellen. Wel liet voormalig Chelsea-vedette Didier Drogba laat in de wedstrijd nog een kans liggen om voor een spannende slotfase te zorgen.

Door de winst van Chelsea zit er in ieder geval een Engelse club bij de laatste acht. Manchester City en Arsenal werden in de tweede ronde uitgeschakeld. Manchester United moet woensdag een 2-0 achterstand tegen Olympiakos Piraeus ongedaan maken om Europees verder te bekeren.

Real Madrids middenvelder Francisco Alarcon probeert te scoren voor doelman Ralf Faehrmann (links) van Schalke 04. Foto EPA / Kiko Huesca

Unicum in Champions League door Ancelotti

Carlo Ancelotti zorgde door de overwinning van Real Madrid voor een unicum in de Champions League. De Italiaan is de eerste trainer die met vijf verschillende clubs de kwartfinale van het kampioenenbal weet te bereiken. Eerder presteerde hij dat met AC Milan, Juventus, Chelsea en Paris Saint-Germain.

Schalke was vooral naar Madrid gekomen om een nieuwe afgang te voorkomen en slaagde daar zeker in de eerste helft goed in. Ronaldo zette Real Madrid op aangeven van Gareth Bale weliswaar na twintig minuten op 1-0, maar een van richting veranderd schot van verdediger Tim Hoogland betekende na een halfuur de gelijkmaker.

Bijna mocht Schalke zelfs met een voorsprong gaan rusten, maar een inzet van Klaas-Jan Huntelaar ging rakelings naast het doel van Iker Casillas. Dankzij Ronaldo maakte Real in de tweede helft toch het verschil. De Portugese sterspeler scoorde een kwartier voor tijd de 2-1 en raakte een minuut later de lat, waarna Alvaro Morata de bal simpel in een leeg doel kon schuiven.

Huntelaar speelde de wedstrijd niet uit. De pas van een blessure herstelde spits werd halverwege gewisseld met het oog op de belangrijke eindfase van het seizoen in de Bundesliga. (Novum)