Bewolkte week

Na een tamelijk bewolkt begin van de week, knapt het weer vanaf woensdag duidelijk op. Helaas is dit maar van korte duur. Ten noorden van de grote rivieren vallen dinsdagavond eerst nog een paar buien. Zuid-Nederland houdt het waarschijnlijk droog. In de nacht trekken de buien weg en koelt het af tot rond 8 graden. De woensdag begint op veel plaatsen bewolkt. In West-Nederland schijnt echter al snel de zon en in de loop van de dag gebeurt dit op steeds meer plaatsen. Het wordt zo’n 11 graden aan zee tot 15 of lokaal 16 graden in het zuiden. Donderdag pakt de temperatuur met 12 graden op de Wadden tot plaatselijk 20 graden in Limburg nog hoger uit. Ook is er minder sluierbewolking, waardoor de dag zonniger verloopt. Vanaf vrijdag wordt het minder zacht en bewolkter met nu en dan regen.