Vijftien doden door bomaanslag in het noorden bij drukke marktplaatsThailand Regering van premier Yingluck heft morgen noodtoestand opGriekenland Zeven migranten verdronken bij Lesbos, acht mensen gered

Bij een bomaanslag in het noorden van Afghanistan zijn vanmorgen vijftien mensen gedood. De dader bracht een bom tot ontploffing in een scootertaxi langs een straat in de stad Maymana, waar een drukke markt gaande was. Nog eens 27 anderen raakten gewond. Het was niet helder of de aanslag verband houdt met de Afghaanse presidentsverkiezingen van 5 april. (AP)

De regering van de Thaise premier Yingluck Shinawatra heft met ingang van morgen de noodtoestand op. De heftige protesten van de oppositie, die het leven in delen van hoofdstad Bangkok maanden ontwrichtte, zijn de laatste weken flink geluwd. De betogers betichten de regering van corruptie en willen dat de regering plaatsmaakt voor een niet-gekozen kabinet van technocraten. De regering hoopt zo het bedrijfsleven meer vertrouwen te geven, in het bijzonder de toeristenindustrie. Wegens de onrust in Bangkok kwam het kabinet van Yingluck bijeen in een plaats op 80 kilometer buiten de hoofdstad. (Reuters)

De Griekse kustwacht heeft vandaag de lichamen van zeven migranten geborgen die vannacht verdronken in de Egeïsche Zee. Zij wilden illegaal de oversteek maken van Turkije naar Griekenland. Onder de slachtoffers zijn twee kinderen, liet het Griekse ministerie van koopvaardij weten. Acht drenkelingen werden door de kustwacht gered bij het eiland Lesbos. Twee mensen worden nog vermist. Naar hen wordt nog gezocht, met onder meer drie schepen en een helikopter van de kustwacht. Griekenland is een van de belangrijkere doorvoerlanden voor illegale migranten uit Azië en Afrika. (AP)