Aangifte zonder afleiding

Leuk is het niet, daarom moet het maar makkelijk. Met Mijn Aangifte kan iedereen dit jaar gewoon op een tablet aangifte doen. Althans, de eerste tweehonderdduizend gebruikers. Mijn Aangifte is een afgebakend experiment van de Belastingdienst om nieuwe platforms voor de belastingaangifte te verkennen. De mogelijkheden van Mijn Aangifte zijn beperkt. Mensen met een koopwoning of onderneming kunnen bijvoorbeeld hun aangifte niet via deze app doen. Hetzelfde geldt voor mensen met aftrekposten. Inloggen gaat gemakkelijk met een DigiD, waarna de aangifte zich – zoals elk jaar – vanzelf wijst. Mijn Aangifte is strak vormgegeven in de sobere huisstijl van de Belastingdienst. Dat werkt goed voor een van de minst leuke en saaie activiteiten van het jaar: snel en zonder afleiding je administratie op orde maken.

    • Hans Klis