Trein ontspoord bij Zutphen na botsing met vrachtwagen

Ten oosten van Zutphen botste een trein tegen een overstekende vrachtwagen.
Ten oosten van Zutphen botste een trein tegen een overstekende vrachtwagen. Foto ANP / GinoPress

Een trein is vanochtend ontspoord na een aanrijding met een vrachtwagen bij het dorp Almen in de buurt van Zutphen, meldt spoorvervoerder Syntus aan persbureau Novum. Drie passagiers zijn gewond geraakt. Eén van hen is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

In de trein zaten honderd mensen. De machinist en de vrachtwagenchauffeur zijn ongedeerd gebleven. Door de ontsporing is het spoor over een lengte van tweehonderd meter beschadigd, meldt Prorail.

Lijsttrekker van de D66 in Lochem Ham Harmsen zat in de bewuste trein en twitterde een foto van de betrokken vrachtwagen:

Twitter avatar Hampharmsen Hamp Harmsen  Balen maar niks geen gewonden: zit in trein #syntus met aanrijding vrachtwagen #engeltje Toch meer bewaakte overs? http://t.co/7fjaJfxSuq

De trein botste rond half acht op een aanhanger van een vrachtwagen. “Die stond bij een onbewaakte overgang nog op het spoor”, zegt een woordvoerder van Syntus tegen Novum.

“Geen idee waarom. De machinist heeft nog getoeterd, maar dat mocht niet baten. De vrachtwagen kon niet op tijd wegkomen.”

“Op dit moment wordt er door de Inspectie Leefomgeving en Transport en door de politie onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding”, schrijft Prorail.

Door de ontsporing rijden tussen Zutphen en Lochem geen treinen maar bussen. De extra reistijd bedraagt een half uur tot een uur. De zegsvrouw verwacht dat de situatie nog de hele dag duurt.

Twitter avatar NS_online NS online Zutphen-Lochem: geen treinen door een aanrijding met een voertuig. http://t.co/axyyfHsO3W #ZplC