Leider N-VA verrast op Vlaamse tv

Om even voor elven zaterdagavond zag de achteloze kijker van de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren, het jaarlijkse Vlaamse tv-gala, twee onbekenden in pandapak het podium op klimmen. Eén van de twee pandaberen struikelde. Wat bleek? Dat was de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. Hij mocht de prijs voor het populairste tv-programma uitdelen.

De grap was een verwijzing naar twee Chinese panda’s die onlangs een heldenwelkom kregen van de Belgische premier Elio Di Rupo, een linkse Waal tegen wie De Wever zich graag afzet. De panda’s wonen in een dierentuin bij Bergen, de woonplaats van Di Rupo.

Hoon valt De Wever, leider van de Vlaams-nationalistische N-VA, ten deel. Columnist Hugo Camps schrijft in De Morgen: „Het pandapak van de Antwerpse nieuwlichter was niet eens geestig.” De Wever kroop in het pak op suggestie van het productiebedrijf dat de sterrennacht organiseerde. (NRC)