Met de mooiste rockballad ooit

De lijzige stem, de surrealistische teksten en de rafelige scheurgitaar zijn ruim 25 jaar hoofdingrediënten in de onverwoestbare indierock van Hallo Venray. De invloed van Neil Young is nooit ver weg bij zanger/gitarist Henk Koorn, die zijn liefde voor gruizige americana altijd naar de linkerkant van het popspectrum weet te sturen. Hun negende album Show bevat een schat aan lekkere liedjes, mooie ballades en oorspronkelijke rocksongs. Tussen de associatieve spreekzang van het jachtige Bob Dylan lyrics en de zweverigheid van Daybreak zit een wereld van verschil, die door Hallo Venrays triobezetting gevuld wordt met beheerste gitaarjams en compacte ritmes. De informele sfeer en galmige zang doen niet onder voor Kurt Vile, maar Hallo Venray heeft deze muziek als het ware uitgevonden. Hun Controversy is een van de mooiste rockballads ooit in Nederland gemaakt.

    • Jan Vollaard