kort

Foto AFP

Eredivisie //

Ajax weet ook NAC Breda niet te verslaan

Ajax heeft opnieuw punten verspeeld tegen een ploeg uit het rechterrijtje van de Eredivisie. Na SC Cambuur vorige week hield NAC Breda gisteren in eigen huis ook een punt over aan het treffen met de koploper: 0-0. Het duel in Breda begon belabberd voor Ajax. Aanvoerder Siem de Jong moest al na acht minuten naar de kant met een beenblessure. Hij werd vervangen door Kolbeinn Sigthórsson. Na ruim een half uur kreeg NAC de eerste goede kansen op een treffer, maar Jasper Cillessen bleek bij de les. Aan de andere kant kwamen Sigthórsson, Davy Klaassen en Ricardo Kishna in de buurt van de 0-1. Na rust was Ajax weliswaar de dominante ploeg, maar kansen werden nauwelijks gecreëerd. Ook het inbrengen van Lesley de Sa en Bojan Krkic hielp weinig.

Serie A //

AC Milan verliest voor derde keer op rij

AC Milan blijft matig presteren in de Serie A. De ploeg van Clarence Seedorf verloor gisteren in San Siro tegen Parma voor de derde keer op rij: 2-4. Doelman Christian Abbiati moest al na zes minuten met rood van het veld, waarna voormalig Milan-aanvaller Antonio Cassano met twee treffers de zege van Parma inleidde. Milan zette na Seedorfs aantreden in januari een behoorlijke reeks neer in de competitie, waardoor de club omhoog klom op de ranglijst. Maar na drie nederlagen is Milan nu weer gezakt naar plaats elf.

KNVB: meer aandacht mensenrechten bij WK

Bij de toewijzing van een WK Voetbal moet beter worden gekeken naar de mensenrechten in een land. Dat heeft de KNVB dit weekend gezegd na zorgen over de mensenrechten van arbeiders in Qatar. Daar zouden bij de bouw van voetbalstadions voor het WK in 2022 de afgelopen twee jaar al zeker 382 Nepalese bouwvakkers zijn omgekomen. FIFA-voorzitter Sepp Blatter gaf onlangs te kennen dat mensenrechten bij de toewijzing van toekomstige toernooien moeten worden meegewogen. De KNVB wil een stap verder gaan en vindt dat het onderwerp „expliciet onderdeel moet uitmaken van toekomstige bidprocedures”.

    • Novum