hete hangijzers

Léon de Jong van de PVV

Verkiezingsnieuws

Marken //

Geen steiger voor cruiseschepen

Het plan om in Marken een 150 meter lange aanlegsteiger voor riviercruiseschepen te bouwen is van de baan. Dit besliste een meerderheid van de gemeenteraad tijdens een raadsvergadering. Dit meldt RTV Noord-Holland. Het omstreden plan voor de steiger was eerder al onderwerp in de rubriek ‘hete hangijzers’ in nrc.next. Het overgrote deel van de inwoners van Marken was tegen de komst van de steiger en kan nu weer opgelucht ademhalen. Ze waren bang dat met de komst van de cruiseschepen en de bijkomende toeristen hun dorp op een pretpark zou gaan lijken.

Den Haag //

PVV’er loopt boos weg tijdens debat

De Haagse PVV-lijsttrekker Léon de Jong liep zaterdagavond boos weg tijdens het verkiezingsdebat van Omroep West en het AD. Dit gebeurde toen cabaretier Sjaak Bral tijdens een act wat harde grappen over de PVV maakte. Hij vergeleek de PVV-leider Wilders met Hitler en De Smurfen. De Jong pikte dit niet en liep samen met de rest van zijn fractie kwaad weg. Volgens het AD riep de actie van de PVV-lijsttrekker bij de andere Haagse partijen vooral onbegrip op. Ze bestempelden het weglopen van de Jong en zijn partij als ‘triest’ gedrag.

Renkum //

Ruzie om ‘gestolen’ webadressen

In het Gelderse dorp Renkum is onenigheid tussen partijen ontstaan nadat bleek dat enkele domeinnamen niet meer beschikbaar waren. Marjolijn Pols van Renkum Zelfstandig en Sociaal (RZS) schreef een boze e-mail naar Hermine van den Berg van GemeenteBelangen Renkum (GB) waarin ze de partij van Van den Berg ervan beschuldigt de domeinnaam renkumzelfstandigsociaal.nl ingepikt te hebben. Dit meldt De Gelderlander. Ook de website PRD.nl zou voor de neus van de Partij Renkumse Dorpen (PRD) weggekaapt zijn. Van den Berg zelf zegt dat haar partij niets met de ingepikte domeinnamen te maken heeft.

    • NRC