Gratieverzoek voor pitbull Mickey

Een reddingsactie op Facebook voor een Amerikaanse pitbullterriër die een kleuter in zijn gezicht beet, heeft meer dan 40.000 likes opgeleverd. Zo meldt The Washington Post.

De hond Mickey viel op 20 februari in Phoenix (Arizona) de 4-jarige Kevin Vicente aan. Kevin had zijn bot afgepakt. De hond beet de kleuter zo erg dat deze een gebroken oogkas, jukbeen en kaak opliep. Kevin moet volgens artsen nog maandenlang, of zelfs jarenlang, chirurgie ondergaan. Een rechter moet nu besluiten of de hond een spuitje moet krijgen.

Dit bericht leidde tot vele gepassioneerde steunbetuigingen. Niet voor de mishandelde kleuter, maar voor de hond. „Dit is niet Kevin versus Mickey”, zegt John Schill, de advocaat van de hond. „De dood van Mickey zal de wonden van Kevin niet genezen.” Volgens Schill is de oppas van het kind verantwoordelijk. Niet de hond.

Schill verdedigt de hond op verzoek van The Lexus Project, een organisatie die juridische steun voor dieren ondersteunt.