Is deze Goal van het Weekend nou zo bedoeld, of een mazzeltje?

Het was een weekend waarin Lionel Messi (26) dankzij een hattrick topscorer aller tijden van FC Barcelona werd en zowel Robin van Persie als Clarence Seedorf even hopeloze als pijnlijke thuisnederlagen leden. En, natuurlijk, werd er ook prima gescoord.

3. Tomas Rosicky (Arsenal)

In z’n eentje besliste hij gisteren de beladen stadsderby tegen Tottenham Hotspur. Rosicky knalde al in de tweede minuut de eindstand op het scorebord. Heerlijke streep. Overigens had Cristian Tello (Barça) eveneens een mooi schot, en ook die van Riyad Mahrez (Leicester) of Emrullah Guvenc (FC Antwerp) mochten er zijn.

http://youtu.be/zzrDilQ0Zjg

2. Fabian Delph (Aston Villa)

Fabian Delph concurreerde voor plek 2 met Amauri Carvalho de Oliveira (Brazilië). Die laatste ontving, zoals zoveel Zuid-Amerikaanse voetballers in Italië, een tweede paspoort. Hij speelde precies één keer voor de Azzuri: een oefeninterland in augustus 2010 in Londen tegen Ivoorkust, waarin ook Mario Balotelli debuteerde. Enfin, gisteren deed Amauri het Milan van Clarence Seedorf (en Balo) ontzettend pijn. Balotelli had net gelijkgemaakt na een 0-2 achterstand, maar twee minuten later deed Amauri dit. Mooi verhaal, maar de goal van Delph, zie ook de voorafgaande actie, is fraaier:

http://youtu.be/GSCmA27oqeU

Hier in gif-vorm, waarbij je het beeld ook kunt vertragen om te zien wat Delph precies doet.

1. Motaz Salhani (Al-Wehdat)

Deze 28-jarige Syriër, actief in de Jordaanse eredivisie, maakte een wel heel merkwaardig doelpunt. Bedoelt-ie het nou zo, of is dit een uit de hand gelopen passje op zichzelf? Eigenlijk maakt het niet uit: Salhani levert een doelpunt vanaf een meter of dertig op een manier zoals we het waarschijnlijk niet snel meer gaan zien:

    • Jules Seegers