Chet Faker op het dak

Kijken // soul/pop Chet Faker Boiler Room Bekijk het hele optreden: nrch.nl/3cg2

Zet een camera voor de neus van een dj of producer, posteer er een groepje hippe mensen achter die wat drinken, dansen en vooral in beeld willen staan en zend dit allemaal online uit. Dat is het succesvolle concept van Boiler Room. Niet altijd even leuk, maar onlangs is Chet Faker gefilmd terwijl hij muziek maakt op het dak van een gebouw in Melbourne. De bebaarde Australiër mixt drie kwartier lang erg prettig alternatieve elektronische muziek met zang vol soul en r&b. Faker sluit zijn concert af met een geweldige cover van Blackstreet’s ‘No Diggity’. Wie niet kan wachten op het debuutalbum van Chet Faker, dat midden april verschijnt, hoort in dit concert al de nodige nieuwe nummers voorbijkomen. In mei staat Chet Faker in Bitterzoet in Amsterdam en in augustus op Lowlands. Let ook even op in het begin van het filmpje, als een roze en een zwarte Pharrell-hoed met elkaar in gesprek zijn; de rage is begonnen!

    • Alex van der Hulst