Stevens pakt eerste punt met Stuttgart

Huub Stevens Foto EPA

Aan zijn eerste duel als trainer van het Duitse Stuttgart heeft Huub Stevens een punt overgehouden. De Nederlander, die onlangs werd aangesteld om het tij te keren, had bijna gewonnen, maar tien minuten voor tijd kwam Werder Bremen alsnog langszij. Het punt kon niet voorkomen dat Stuttgart afzakt naar de één na laatste plek, doordat concurrent Freiburg wel won.

Lijstaanvoerder Bayern München won met 2-1 van Bayer Leverkusen, terwijl Borussia Dortmund verrassend werd verslagen door Borussia Mönchengladbach: 1-2.

De Engelse competitie kende ook een grote verrassing. Daarin ging Manchester United kansloos met 0-3 onderuit tegen Liverpool. Aanvoerder Steven Gerrard had met drie benutte penalty's een record in de Premier League kunnen vestigen, maar hij miste de derde. Liverpool loopt door de overwinning in op koploper Chelsea, dat met 1-0 verloor bij Aston Villa.