Tadic schiet Twente in slotfase naar zege op AZ

Foto ANP/Peter Lous

Dusan Tadic heeft FC Twente vanmiddag drie punten bezorgd. De Serviër schoot in de thuiswedstrijd tegen AZ diep in blessuretijd de 2-1 binnen. Steven Berghuis (AZ) en Youness Mokhtar hadden eerder in de wedstrijd het net gevonden.

Twente komt door de zege op gelijke hoogte met Vitesse, dat zaterdag verloor van PSV. De Eindhovenaren volgen de twee clubs op twee punten. Koploper Ajax kan zijn voorsprong op Twente en Vitesse later zondag bij NAC Breda uitbreiden naar negen punten.

AZ voor na geslaagde vrije trap

Twente hield AZ in de eerste helft goed onder druk en kreeg ook de nodige kansen. Twente lieten echter na de openingstreffer binnen te schieten. Berghuis schoot in de veertigste minuut een vrije trap binnen tegen zijn oude club.

Na rust ging Twente op zoek naar de gelijkmaker. Na 69 minuten was het Tadic die de 1-1 inleidde. Op aangeven van de Serviër tikte Mokhtar van dichtbij raak.

De Tukkers leken zich vervolgens tevreden te moeten stellen met een gelijkspel. Tadic liet de Grolsch Veste met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied in de 93e minuut echter toch nog een keer juichen.(Novum)