In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

Wekelijks selecteert de fotoredactie van NRC de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's van de duizenden foto's die ze afgelopen week onder ogen kregen. De reeks van vandaag bevat foto's van onder meer de demonstraties in Venezuela, voorbereidingen voor de nieuwjaarsviering op Sri Lanka, een binnenspeeltuin vlakbij Fukushima, en van het alledaagse leven in Pakistan.
Een tweejarig kind speelt in een ballenbak die hoort bij een overdekte speeltuin. Die is speciaal gemaakt voor kinderen en hun ouders die de buitenlucht willen vermijden in verband met radioactieve straling in Koriyama, ten westen van de kerncentrale in Fukushima die drie jaar geleden getroffen werd door een tsunami . Het stadsbestuur van Koriyama heeft ouders na deze ramp geadviseerd om kinderen tot twee jaar per dag niet langer dan een kwartier buiten te laten komen. Kinderen tussen de drie en vijf jaar oud mogen een kwartier langer buiten doorbrengen per dag. Dit advies is sinds eind vorig jaar niet meer geldig, maar uit voorzorg houden veel kindercrèches zich nog wel aan deze richtlijnen.
Reuters / Toru Hanai
De Leipzig Book Fair in Duitsland wordt dit jaar onder andere met Cosplay gevierd.
AFP / Hendrik Schmidt
Duizenden orthodoxe joden hebben zich vorig weekend verzameld op Water Street in Manhattan, New York. Gezamenlijk baden en protesteerden zij tegen de veelbesproken wet die voorziet in militaire dienstplicht voor ultra-orthodoxe studenten.
AFP / Timothy A. Clary
Voor dertig roepies laat een oude Pakistaanse man zijn baard scheren bij een herenkapper op straat in Islamabad, Pakistan.
Tennisfans bekijken de kwartfinale van de BNP Paribas Open tussen Sloane Stephens uit de Verenigde Staten en de Italiaanse Flavia Pennetta.
AFP / Joe Klamar
Een Sri Lankaanse arbeider maakt rotjes in het dorpje Kimbulapitiya, vlak buiten Colombo, in aanloop naar de traditionele nieuwjaarsviering op 13 april. Op dat moment wordt ook de nieuwe oogst gevierd.
AFP / Ishara S. Kodikara
Een jongen rent door de straat met een zelfgemaakte speelgoedauto in Bangui, de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek. Veel moslims zitten hier nog altijd vast vanwege het voortdurende sektarische geweld in de stad.
Reuters / Siegfried Modola
Pakistaanse bankbiljetten, doordrenkt met bloed, liggen op het stoffelijk overschot van een zelfmoordterrorist. De bankbiljetten zaten in zijn broekzak. De man is afgelopen woensdag door de politie dood gevonden in het centrum van Kandahar, Afghanistan. Op die dag vond een inval plaats op het voormalige hoofdkwartier van Afghaanse inlichtingendiensten. Drie van de indringers zijn omgekomen in een vuurgevecht met veiligheidsdiensten.
AP / Anja Niedringhaus
Moslimgezinnen bereiden zich voor een evacuatie vanuit het consulaat van Mauritanië in de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek, Bangui. Christelijke milities maken daar nog steeds jacht op moslims. Dit meisje en enkele lotgenoten vonden een veilig heenkomen op het consulaat van Mauretanië. Duizenden anderen zijn in de voorbije maanden gedood.
Reuters / Siegfried Modola
De Japanse kunstenaar Yoko Ono poseert voor fotografen tijdens de presentatie van haar expositie 'Yoko Ono' in het Guggenheim Museum in Bilbao.
AFP / Rafa Rivas
Pakistaanse leerlingen op een Islamitische school krijgen les uit de Koran in Islamabad, Pakitan.
AP / Muhammed Muheisen
Pakistaanse kinderen spelen tijdens een zandstorm in de duinen bij de Ravi River, vlak buiten Lahore. Hevige regen en stormachtig weer heeft het noorden van Pakistan afgelopen week hard getroffen.
AFP / Arif Ali
Paralympisch kampioen Oscar Pistorius leunt achterover nadat hij oogdruppels heeft gebruikt in de rechtszaal in Pretoria, Zuid-Afrika. De vraag die centraal staat in de zaak tegen hem: schoot hij zijn vriendin Reeva Steenkamp vorig jaar op Valentijnsdag met voorbedachte rade dood, of dacht hij werkelijk dat een inbreker zich had opgesloten in zijn badkamer?
AP / Kim Ludbrook
Nepalese agenten arresteren Tibetaanse activisten tijdens hun demonstratie bij de Chinese ambassade in Kathmandu. Nepalese autoriteiten treden hard op tegen Tibetanen die demonstreren n de Chinese invloed in Nepal sterk groeit.
Reuters / Navesh Chitrakar
Een oppositie-activist probeert in Caracas aan agenten te ontsnappen tijdens een demonstratie tegen de Venezolaanse regering van Nicolas Maduro. De nog altijd onopgeloste crisis in Venezuela duurt nu vijf weken en heeft tot dusver aan zeker twintig mensen het leven gekost.
AFP / Leo Ramirez