Ajax weet ook NAC Breda niet te verslaan

Ajax heeft opnieuw punten verspeeld tegen een ploeg uit het rechterrijtje van de Eredivisie. Na SC Cambuur vorige week hield NAC Breda vandaag in eigen huis ook een punt over aan het treffen met de koploper: 0-0.

De ploeg van Frank de Boer loopt ondanks het puntverlies uit op Vitesse, dat zaterdag onderuit ging tegen PSV. De voorsprong op de Arnhemmers en FC Twente bedraagt zeven punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Belabberde opening Ajax en een matige slotfase

Het duel in Breda begon belabberd voor Ajax. Aanvoerder Siem de Jong moest al na acht minuten naar de kant met een beenblessure. Kolbeinn Sigthórsson verving hem.

In het vervolg van de eerste helft gebeurde er vervolgens lang weinig spannends. Na ruim een halfuur kreeg NAC de eerste goede kansen op de openingstreffer, maar Jasper Cillessen bleek bij de les. Aan de andere kant kwamen Sigthórsson, Davy Klaassen en Ricardo Kishna in de buurt van de 0-1, maar de pogingen werden gekeerd door Jelle ten Rouwelaar of misten het doel.

Na rust was Ajax weliswaar de dominante ploeg, maar was het spel van de ploeg van De Boer niet om over naar huis te schrijven. Kansen werden er dan ook nauwelijks gecreëerd door de koploper. Ook het inbrengen van Lesley de Sa en Bojan Krkic hielp weinig. Na een spannende, maar matige slotfase met weinig kansen floot scheidsrechter Richard Liesveld af voor het einde van de wedstrijd. (Novum)