In beeld

Zo maken ze in India ons zout

Zout is zo'n alledaags product dat je eigenlijk nooit nadenkt over hoe het wordt geproduceerd. India is, na de Verenigde Staten en China, 's werelds grootste zoutproducent. Zoutpannen als in Little Rann of Kutch, gelegen in de westelijke staat Gujarat, beginnen ieder jaar in oktober (als het moessonseizoen op z'n einde loopt) ondergronds pekelwater uit te spuwen, een proces dat tot eind maart duurt. Als het pekelwater opdroogt vormen zich kristallen die door arbeiders tussen maart en juni worden verzameld. Vervolgens duurt het nog acht maanden voordat van de kristallen eetbaar zout is gemaakt. Reuters-fotograaf Ahmed Mansoor legde het proces van zoutproductie vast.
Reuters / Ahmad Masood
Reuters / Ahmad Masood
Reuters / Ahmad Masood
Reuters / Ahmad Masood
Reuters / Ahmad Masood
Reuters / Ahmad Masood
Reuters / Ahmad Masood
Reuters / Ahmad Masood
Reuters / Ahmad Masood
Reuters / Ahmad Masood
Reuters / Ahmad Masood
Reuters / Ahmad Masood