‘Zes Egyptische militairen doodgeschoten in Kairo’

In een voorstad van Kairo zijn vanochtend zes Egyptische soldaten doodgeschoten door een groep onbekende gewapende mannen. Dat hebben Egyptische staatsmedia vanochtend gemeld. Wie achter de aanval zitten is onduidelijk.

De schietpartij vond plaats in Shubra al-Khayma, een noordelijke voorstad van Kairo. De gewapende mannen lieten ook twee bommen achter die op tijd onschadelijk konden worden gemaakt, aldus een veiligheidsfunctionaris.

Het geweld in Kairo komt twee dagen nadat een militair om het leven kwam toen de legerbus waarin hij zat werd beschoten.

Aanslagen op het Egyptische leger komen regelmatig voor sinds het leger vorig jaar juli president Mohammed Morsi van de Moslimbroederschap afzette. Het militaire regime in Kairo zegt dat de Moslimbroeders achter het geweld zitten, hoewel de beweging dat zelf ontkent. Vermoedelijk zitten moslimextremistische groeperingen achter de aanslagen.

    • Pim van den Dool