Verbied de ondemocratische PVV

De heer Wilders is nu blijkens zijn verklaring tegenover de pers niet alleen meer tegen de islam, maar ook tegen Marokkanen. Over Den Haag zei hij: „Een stad met minder lasten en als het even kan met minder Marokkanen”.

Met deze opmerking maakt Wilders zich schuldig aan discriminatie. Dit zegt de leider van de PVV, een partij zonder leden, met Wilders als alleenheerser, die dus door niemand in zijn partij ter verantwoording kan worden geroepen.

De PVV en Wilders zijn volstrekt ondemocratisch. Sommige andere partijen, zoals de VVD, waar ik jarenlang lid van geweest ben tot al deze ellende begon, willen met hem samenwerken. Dat is overigens niet zo verwonderlijk met minister Opstelten en staatssecretaris Teeven als zogenaamde hoeders van de rechtsstaat.

Beseffen de politieke partijen wel dat onze democratische rechtsstaat ernstig gevaar loopt als Wilders met zijn populistische ideeën en praatjes de helft plus één van de stemmen krijgt?

Voor je het weet zijn we in een dictatuur beland. Het is een sluipend proces. Ik vrees het ergste voor mijn kinderen en kleinkinderen.

Laten de democratische politieke partijen toch eindelijk eens gezamenlijk opkomen voor de rechtsstaat en voor de democratie en ondemocratische partijen als de PVV verbieden. Daarmee vervalt dan ook de legitimatie van discriminatie door Wilders en zijn partij, hetgeen hopelijk een vermindering van discriminatie in de maatschappij, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt, zal bevorderen.

    • Mr. J. van de Wijst