Who’s Afraid of Virginia Woolf?

Een selectie uit het cultuuraanbod

Jacob Derwig en Maria Kraakman in Who’s Afraid of Virginia Woolf? Foto Sanne Peper

Felrood, blauw en geel: het befaamde schilderij Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue hangt stralend in het decor van het fatale liefdesdrama Who’s Afraid of Virginia Woolf? (1962) van Edward Albee. Deze vertolking in de regie van Erik Whien staat in een ijzersterke Nederlandse toneeltraditie. Nieuw is de wellustige speelstijl, alsof elkaar met taal kapotmaken op bedwelmende wijze erotiserend is, en niet tragisch. Totdat de situatie gruwelijk uit de hand loopt. Naast Jacob Derwig en Maria Kraakman excelleren Sanne den Hartogh en Kirsten Mulder als het bezoekende koppel Nick en Honey. Zij moeten op gezag van Martha en George getuige zijn van dit huwelijkse hellevuur.