Wat kopen zij op Tefaf?

Zo’n 70.000 kunstliefhebbers komen jaarlijks af op The European Fine Art Fair in Maastricht. Bezoekers van de belangrijkste kunst- en antiekbeurs ter wereld zijn vaak net zo attractief als de kunst en het antiek, zoals de Britse kunsthandelaar in krijtstreep, met geborduurde lichtblauwe pantoffels of de sieradenontwerpster die tot ‘best geklede beursbezoeker’ werd gekroond. Een impressie op de tweede dag. .

tekst Arjen Ribbens foto’s Chris Keulen

Sieradenontwerpster Aathago Schorr heeft Tefaf al zeker 25 keer bezocht. Ze blijft altijd drie dagen en gaat de eerste dag „rechtstreeks naar de juwelen”. „Nee, niet naar Graff. Daar hebben ze wel fantastisch grote glimmers. Maar Hemmerle uit München vind ik interessanter. Daar zijn de sieraden ambachtelijker.
    • Arjen Ribbens