Vind en beoordeel je toilet

Doen // Plassen Via airpnp airpnp.com

Stel: je moet nodig, maar er is geen plasplek te bekennen. Dan schakel je AirPnP in, de mobiele web-app waarop je sinds eind februari in een oogwenk kunt zien waar je kunt plassen. Net als AirBnB, de website voor het verhuren van slaapplekken, maar dan voor openbare toiletten. „Wij zorgen voor de logistiek van het plassen zodat jij dat niet hoeft te doen”, aldus makers Max Gaudin en Travis Laurendine. Hun motto: niet langer je poezelige billetjes blootstellen aan ranzige Dixi’s langs de paraderoute, maar zetelen op vijfsterrentoiletten. Soms gewoon bij de mensen thuis, en soms tegen betaling. In Nederland kun je vooralsnog op twee plekken terecht: het stadhuis van Bergen (Limburg, al vier sterren) en oefenruimte dB’s (nog geen sterren), in Utrecht. Dus gaat heen en recenseer!

    • Judith Laanen