Schaatsfinale en start Formule 1

Zaterdag

Laatste race Tuitert

Ireen Wüst voegde gisteren nog maar eens een medaille (1.500 meter) toe aan haar totaal van dit jaar, welke Nederlander volgt? De olympische topschaatsers strijden dit weekend in Heerenveen om de eindoverwinningen in het wereldbekerklassement. Vandaag komen onder meer de sprintbroers Michel en Ronald Mulder (500 meter), Koen Verweij (1.500 meter) en Margot Boer (500 meter) op het ijs. Mark Tuitert schaatst in Thialf de laatste officiële 1.500 meter van zijn leven.

Samenvatting bij de NOS, onder meer om 18.50 uur op Nederland 1

Zondag

Wie verslaat Vettel?

Een nieuwe turbomotor, betrouwbare techniek en snelle testraces: Lewis Hamilton en Nico Rosberg, de coureurs van Mercedes, zijn klaar voor een machtsovername in de Formule 1. Dat denken de kenners bij de start van het nieuwe seizoen van de koningsklasse van de autosport, in Australië. De coureur op wie alle anderen jagen is de titelhouder, viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De Duitser verkeert niet in goede vorm. Zijn spannendste tekst vooraf? „We zien wel waar we uitkomen.”

Grand Prix Melbourne, vanaf 7.00 uur live op RTL (Duitsland) en betaalzender Sport 1