Snel brood

Snel en smakelijk brood en gebakken runderlever met bietjes en sinaasappel is een heel smakelijke doordeweekse maaltijd. Als je het brood gebakken hebt (wat geen werk is, alleen een kwestie van op tijd de ingrediënten door elkaar roeren) en de bietjes gekookt hebt (geen omkijken naar), is het meeste werk al gedaan.

In het licht van de spijsvertering trouwens ook geen gekke maaltijd, met die gezonde granen voor de darmen, en de rode kleur van de bieten… Het brood is enigszins vochtig en compact, maar heel lekker. Ook bij het ontbijt de volgende dag.

Bak de runderlever, bestrooid met peper en zout, in een royale klont (zoute) boter. Uit de pan halen als hij gaar is en even laten rusten terwijl een scheutje balsamicoazijn in de braadboter gaat. Neem een beetje dikke plak lever, dat is sappiger. Snijd de lever in plakjes en giet het eruit lopende vocht bij de jus, dan bindt die een beetje.

Voor de bietensalade: doe gekookte bietjes met sinaasappelpartjes en zachte geitenkaas bij elkaar, bestrooi met munt en peterselie. Dressing van 1 el witte wijnazijn, 1 tl honing, 1 el sinaasappelsap, 3 el olijfolie, peper en zout.