Pinkpop in recordtijd bijna volledig uitverkocht

The Rolling Stones, de grote publiekstrekker van Pinkpop dit jaar, afgelopen week tijdens een optreden in Shanghai.
The Rolling Stones, de grote publiekstrekker van Pinkpop dit jaar, afgelopen week tijdens een optreden in Shanghai. Foto AFP

Pinkpop is vanochtend in recordtijd bijna volledig uitverkocht. Voor de zaterdag en het weekend zijn geen tickets meer verkrijgbaar, meldt Ticketmaster. De kaartjes gingen om 10.00 uur in de verkoop. Losse kaarten voor zondag of maandag zijn nog wel verkrijgbaar.

Twitter avatar Ticketmaster_NL Ticketmaster Wow! De #tmTickets voor de #Pinkpop Zaterdag en Weekendkaarten zijn uitverkocht.

Ticketmaster laat wel weten dat kaartjes mogelijk nog kunnen terugvallen en dat mensen moeten blijven proberen. De vorige keer dat de kaarten van Pinkpop zo hard gingen was in 2012. Destijds verkocht de dag dat Bruce Springsteen het podium betrad binnen drie uur uit. Ook het hele festival raakte uitverkocht.

Twitter avatar Ticketmaster_NL Ticketmaster Pinkpop fans: Er kunnen #pp14 zaterdag en weekendkaarten terugvallen in het bestelproces gedurende de dag. Blijf het proberen!

Pinkpop populair wegens optreden Stones

Pinkpop is dit jaar zo populair omdat het festival een reeks grote namen heeft weten vast te leggen. De grootste verrassing was de aankondiging van The Rolling Stones, die op zaterdag 7 juni zullen optreden in Landgraaf. Andere publiekstrekkers zijn Metallica, Stromae, Arctic Monkeys, John Mayer, The Editors en Arcade Fire.

In Utrecht stonden mensen bij muziekwinkel Plato in lange rijen te wachten om kaartjes te kunnen kopen. Onze internetredacteur Peter Zantingh maakte onderstaand filmpje:

De Stones zijn voor Pinkpop de duurste act ooit, bevestigde oprichter en oud-directeur van Mojo Concerts, Leon Ramakers, die de band wist binnen te halen. Ramakers zegt dat er miljoenen zijn betaald, maar wilde niet zeggen hoeveel precies. In 2011 betaalde Pinkpop 1,3 miljoen euro voor Coldplay, dat daarmee de duurste act ooit werd.

Lees vandaag in NRC Weekend het achtergrondverhaal ‘Komst van de Stones vier jaar voorbereid’.