Opnieuw ritzege Slagter in Parijs-Nice

Tom Jelte Slagter (rechts) van de week in actie. Foto EPA / Sabastien Nogier

Tom-Jelte Slagter heeft zijn tweede ritzege in Parijs-Nice geboekt. De renner van Garmin-Sharp was zaterdag in de zevende etappe in de sprint te sterk voor wereldkampioen Rui Costa en geletruidrager Carlos Alberto Betancur.

Slagter schreef woensdag ook al de vierde etappe op zijn naam. De teller voor Nederland in de World Tour-koers staat in totaal al op drie overwinningen. Ook Belkin-renner Moreno Hofland mocht al een keer het zegegebaar maken.

Slagter verspeelde gisteren zijn kansen op een goede eindklassering door een technisch mankement aan zijn fiets. De 24-jarige Groninger bleek de teleurstelling echter snel verwerkt te hebben en kwam vandaag sterk voor de dag. In de bergop lopende laatste kilometer troefde hij met een knap eindschot alle favorieten af.

Ook Lieuwe Westra, Pim Ligthart en Albert Timmer lieten zich in de 196 kilometer lange voorlaatste etappe gelden. De drie Nederlanders maakten deel uit van een grote kopgroep die voordat de finale begon werd ingerekend. Ligthart hield aan zijn inspanningen wel de bergtrui over.

De rittenkoers wordt zondag afgesloten met een 128 kilometer lange etappe met start en finish in Nice. Betancur verdedigt een voorsprong van veertien seconden op Costa.(Novum)