Net gemist 15/3

Deze week: het eiland dat betaalt voor onze tablets en smartphones, de zes belangrijkste vernieuwingen van de paus en een hilarisch interview met Barack Obama Wat Eén jaar paus Franciscus: zijn 6 belangrijkste vernieuwingen Tijd 10 minuten Deze week is het een jaar geleden dat Jorge Bergoglio tot paus werd gekozen. Paus Franciscus laat zich

Deze week: het eiland dat betaalt voor onze tablets en smartphones, de zes belangrijkste vernieuwingen van de paus en een hilarisch interview met Barack Obama

Wat Eén jaar paus Franciscus: zijn 6 belangrijkste vernieuwingen
Tijd 10 minuten
Deze week is het een jaar geleden dat Jorge Bergoglio tot paus werd gekozen. Paus Franciscus laat zich zien als een hervormingsgerichte paus, die minder heeft met het uiterlijk vertoon van zijn voorgangers. Wat zijn de grootste veranderingen die hij heeft doorgevoerd?

Wat Funda-gluren in de villa van Janoekovitsj
Tijd 15 minuten
Het buitenverblijf van de afgezette Oekraïense president Janoekovitsj net buiten Kiev vol goud, auto’s en een dierentuin is een bezienswaardigheid geworden. Der Spiegel bedacht een mooi tooltje waarmee je virtueel door het huis kunt lopen.

Wat Between two ferns: Barack Obama
Tijd 6 minuten
Comedian Zach Galifianakis, bekend van The Hangover, is gastheer van het absurde online interviewprogramma Between two ferns. Galifianakis ontvangt elke week een beroemdheid,  elke keer volgt een gesprek vol wederzijdse beledigingen. Deze week kwam Barack Obama langs. Eén van de vragen: ‘Hoe denkt u dat het  voelt als straks niemand u meer met basketbal laat winnen?’

Wat Het eiland dat betaalt voor jouw tablet
Tijd 20 minuten
Rebo, een dorp op het Indonesische eiland Bangka is essentieel voor de productie van tablets en smartphones. Hier ligt 30 procent van de wereldwijde hoeveelheid tin, op de oceaanbodem.  Het vissersdorp is veranderd in één grote mijn, waar duikers hun leven wagen om de tin te verzamelen. Tech-blad Wired bezocht het dorp en kwam tot deze prachtige reportage.

    • Stijn Bronzwaer