Kevin Spacey photoshopt selfie met burgemeester Toronto

De Canadese burgemeester van Toronto Rob Ford schrijft waarschijnlijk vandaag in zijn dagboek, ‘note to oneself: als ik met Kevin Spacey op de foto wil, moet ik hem dat gewoon even vragen’. Dat is althans wat de acteur Ford vandaag antwoordde via Twitter na een klaagzang van Ford.

Schermafbeelding Twitter / Kevin Spacey

De Canadese burgemeester van Toronto Rob Ford schrijft waarschijnlijk vandaag in zijn dagboek, ‘note to oneself: als ik met Kevin Spacey op de foto wil, moet ik hem dat gewoon even vragen’. Dat is althans wat de acteur Ford vandaag antwoordde via Twitter na een klaagzang van Ford.

De omstreden burgemeester en zijn broer Doug zaten samen met Spacey onlangs in de show van Jimmy Kimmel. De broers Ford kregen voorafgaand aan de show te horen van de programmaleiding dat ze geen foto konden nemen samen met de acteur. De burgemeester was daarover nogal ontstemd en zei later dat hij Spacey niet zou herkennen op straat, als hij hem zou overrijden.

Zijn broer Doug noemde Spacey een “arrogante SOB”, de onofficiële afkorting van ‘son of a bitch’. Spacey, die in de serie House of Cards de vileine Democraat Frank Underwood speelt, reageerde op een manier die Underwood niet misstaan zou hebben. Op Twitter zei hij: “Sinds wanneer doet burgemeester Ford wat hem gezegd wordt?”, daarbij onder andere verwijzend naar de weigering van Ford om op te stappen nadat hij dronken en crack rokend in filmpjes was verschenen. Ford had het Spacey gewoon even moeten vragen.

Spacey postte bij zijn commentaar een foto waarin hij zichzelf gephotoshopt had tussen de broertjes Ford in:

Twitter avatar KevinSpacey Kevin Spacey When did Mayor Ford start doing what people tell him to do? All you had to do was ask, guys. Here’s your pic. http://t.co/DtDTqAl8Lb

Spacey maakte verschillende grappen over Ford bij Kimmel: “Dat is de eerste keer dat ik een Ford volg.” Als Kimmel hem bedankt voor het delen van een kleedkamer met de burgemeester repliceert Spacey:

“Wel, hij heeft overal overgegeven, maar dat is nu eenmaal het risico dat je neemt.”

http://youtu.be/M7oHbFQgn5M

    • Anouk Eigenraam